Fietsvolk magazine

fietsblad Fietsvolk GreenMachineEr is een nieuw fietsblad in Nederland, genaamd Fietsvolk. De eerste editie hiervan is afgelopen maart  gepresenteerd bij het Dutch Bicycle Centre (DBC) in Nijmegen.

Vanuit het DBC ontstond een tijd geleden het idee om een leuk, luchtig en informatief magazine uit te brengen over (lig)fietsen. “Een magazine voor al die forenzende, sportieve, duurzame, transporterende en elektrische (lig)fiets-fietsers die niet beseffen hoe bijzonder ze zijn”.

Eindelijk een magazine, in tegenstelling tot veel andere fietsbladen, dat ook aandacht besteed aan de Ligfiets.

Fietsvolk is gratis af te halen bij het DBC, maar je kunt het ook online lezen.

Fietskoorts - hoe tweewielers de wereld veroveren

Documentaire Fietskoorts SWROp Pinkstermaandag 21 mei 2018 zal de documentaire "Fahrradfieber - wie Zweiräder die Welt erobern" worden uitgezonden op de Südwestrundfunk (SWR), om 15.45 - 17.15 uur.

In 2017 bestond de “Fiets” 200 jaar, voor de SWR een reden om hier een documentaire over te maken. De SWR was ondermeer te gast bij Flevobike Technology om  opnames te maken over de ontwikkeling van de ligfiets en de velomobiel.

Het begon allemaal op 12 juni 1817 met de uitvinding van Karl von Drais, namelijk de loopfiets. Wie was deze Karl von Drais?  Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan de hedendaagse (fiets)pioniers/visionairs die alweer verder vooruitblikken in de toekomst.

De 90 minuten durende documentaire vertelt het succesverhaal van deze uitvinding. Een uitvinding met een groot verleden en misschien nog wel een grotere toekomst.

Deze documentaire kan bekeken worden via www.ardmediathek.de/tv.

SPEZI Spezialradmesse

Spezi 2018 FlevobikeOp 28 - 29 april 2018  is er in Germersheim (Duitsland) weer 's werelds grootste beurs voor ligfietsen, velomobielen, quadracycles, vouwfietsen, tandems, gezinsfietsen, vrachtfietsen, elektrische fietsen, fietsen voor revalidatie en mindervalide, kick-bikes, aanhangwagens en veel accessoires.

Zoals elk jaar vindt er nu ook weer een verloting plaats (loten bij de kassa verkrijgbaar) onder de deelnemers, waarbij mooie prijzen te winnen zijn. Maar het belangrijkste; deze beurs biedt alle bezoekers de mogelijkheid om deze speciale fietsen te testen op één van de vele testbanen.

Ook dit jaar is Flevobike weer aanwezig, je kunt ons vinden op het buitenterrein stand nummer 18. Wij hopen je te mogen begroeten op deze unieke beurs!

Op www.spezialradmesse.de vind je alle informatie.

 

Ligfietstestdag Gent

ligfietstestdag2018 800x600Ook Flevobike zal aanwezig zijn op dit evenement, met natuurlijk een ligfiets (de GreenMachine) en een Velomobiel (de Orca).

Verschillende Velomobielen, trikes en ligfietsen zijn beschikbaar om te testen. Het testen is gratis en iedereen is welkom. Ook voor de allerkleinsten (vanaf 5 jaar) zijn enkele ligfietsen beschikbaar.
Ontdek een andere manier van fietsen, meer comfort, meer snelheid en meer contact met de omgeving.

Tevens een mooie gelegenheid om het bezoek aan dit evenement te combineren met een bezoek aan de stad Gent, een prachtige Belgische stad, bruisend van de bezienswaardigheden.

Subcategorieën