Vrachtfiets/cargobike

Flevo PTT Trike Armadillo DHLDe Flevo-Trike ontworpen en gebouwd in de jaren 90 van de vorige eeuw door Flevobike. Een speciale uitvoering is zelfs getest door PTT Post voor het bezorgen van de destijds grote hoeveelheden post. Het werd helaas geen commercieel succes mede door de opkomst van het internet (afname van het postverkeer).

Tegenwoordig is er juist dankzij het internet weer volop postbezorging (voornamelijk pakketjes) en is de vrachtfiets/cargobike met name in de grote steden populair aan het worden.  De voordelen ten opzichte van de bestelbus zijn duidelijk: vaak sneller (geen last van file), minder uitstoot en een efficiëntere en goedkopere distributie.

Momenteel zijn er dan ook verschillende varianten van de vrachtfiets/cargobike verkrijgbaar, zoals bijvoorbeeld de Velove Armadillo. Deze vrachtfiets is ondertussen enorm succesvol en het succes breidt zich nog steeds verder uit.

En welke firma was betrokken bij het ontwerpen en ontwikkelen van deze vrachtfiets?
Juist, Flevobike Technology!

“Rivers & Sea” tour voor Velomobielen

Tour 2018 Rivers and Sea kleinIn het kader van het 10 jarig jubileum van de firma FLEVÒ International, onze GreenMachine en Orca dealer in Duitsland, heeft deze het initiatief genomen om een nieuwe editie van de EURO Tour 2013 te organiseren.

Deze tour start op 7 juli 2018 in Lübeck waar de tour na 13 dagen ook zal eindigen, na ongeveer 1800 km door zeven deelstaten. De dagelijkse afstand is maximaal 150 km, iedere deelnemer zorgt zelf voor zijn bagage(vervoer) en eventuele onderhoud aan de Velomobiel. Overnacht wordt er op campings.

Via deze tocht wil men natuurlijk ook de veelzijdigheid van een Velomobiel promoten, dus niet allen voor woon-werkverkeer maar ook geschikt voor grote rondreizen en vakanties.

Meer informatie over deze tour, de route en de afzonderlijke etappes is te vinden op flevo-mobil.de/Tour2018.html.

Voor aanmeldingen en/of vragen kun je contact opnemen met Dieter Schmidt (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dus beste Flevobike Orca bezitters, waar gaan we van de zomer naar toe met vakantie?

Goede voornemens

goede voornemensVoor 2018, pak voortaan (vaker) de ligfiets of Velomobiel naar het werk.
Kijk eens naar de vele voordelen; geen last van files of parkeerproblemen, je bespaart veel geld, je bent lekker in beweging in de buitenlucht en het vermindert stress. Een ander niet onbelangrijk voordeel; fietsen is goed voor het milieu of eigenlijk niet met de auto rijden is goed voor het milieu.

Zorg er wel voor dat de ligfiets of Velomobiel technisch in orde is. Misschien is het ook een goed moment om eens te kijken naar een nieuwe ligfiets, zoals bijvoorbeeld onze GreenMachine. Wil je liever onder alle weersomstandigheden droog naar je werk fietsen dan is een Velomobiel zoals de Orca een goede optie.

Je bent bij ons van harte welkom om eens een testrit te komen maken.

De beste wensen

kerstkaart Flevobike 2018Het einde van het jaar is in aantocht en het nieuwe jaar 2018 staat voor de deur. We mogen terugkijken op een geslaagd jaar met onder meer diverse mooie projecten en het opstarten van de nieuwe Flevobike Orca productielijn bij Velomobil.ro. Wij willen iedereen die hier aan heeft bijgedragen hartelijk bedanken.

Flevobike is klaar voor het nieuwe jaar, waarin wij weer graag ons “Vakmanschap en Kennis” met jullie willen delen.

Prettige Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar,
Frohe Weihnachten und ein glückliches Neues Jahr,
Joyeux Noel et Bonne Année,
Merry Christmas and a Happy New Year,
Craciun fericit si un an nou fericit,
Stastne a vesele vanoce a stastny novy rok,
Glaedelig jul og et godt nytår,
God Jul och Gott Nytt År.

Het Flevobike team,
Arjan, Erwin, André, Ronald

Subcategorieën