Vrolijke feestdagen

kerstkaart nieuwjaar 2018Wij wensen jou en je ligfiets hele fijne Kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar.

We wish you and your recumbent a very merry Christmas and a happy new Year.

Wir wünschen Ihnen und Ihrem Liegerad ein frohes Weihnachtsfest und einen guten Rutsch ins neue Jahr.

Dag van de Ondernemer

Dag van de OndernemerOp 16 november jl, de Dag van de Ondernemer, maakte wethouder Irene Korting een business-tour door gemeente Dronten en ging zij langs bij diverse ondernemers.

Zo ook bij het familiebedrijf Flevobike van André, Arjan en Erwin Vrielink waar haar een blik in de toekomst werd gegund met betrekking tot een aantal innovatieve concepten voor mens-aangedreven voertuigen.

Flevobike Orca (3.0)

2018 11 16 16.19.20Een foto van een van de eerste Orca's met Carbon bodemdeel.

De Orca heeft een modificatie ondergaan; nieuw is de toepassing van Carbon voor de zelfdragende carrosserie. Een groot voordeel van carbon is het gewicht van dit materiaal, het is namelijk extreem licht maar tegelijkertijd toch sterk.

Fietsvolk magazine

fietsblad Fietsvolk GreenMachineEr is een nieuw fietsblad in Nederland, genaamd Fietsvolk. De eerste editie hiervan is afgelopen maart  gepresenteerd bij het Dutch Bicycle Centre (DBC) in Nijmegen.

Vanuit het DBC ontstond een tijd geleden het idee om een leuk, luchtig en informatief magazine uit te brengen over (lig)fietsen. “Een magazine voor al die forenzende, sportieve, duurzame, transporterende en elektrische (lig)fiets-fietsers die niet beseffen hoe bijzonder ze zijn”.

Eindelijk een magazine, in tegenstelling tot veel andere fietsbladen, dat ook aandacht besteed aan de Ligfiets.

Fietsvolk is gratis af te halen bij het DBC, maar je kunt het ook online lezen.

Subcategorieën