Klantencases

2017 11 08 2Zoals bekend neemt het vervoer van pakketten sterk toe en vanwege de CO2-reductie en het dichtslibben van de binnensteden zocht de Firma Velove uit Zweden naar een milieuvriendelijk transportmiddel. Flevobike Technology heeft, in opdracht van en voor Velove de Armadillo vrachtfiets ontworpen die 125 kilo aan goederen kan vervoeren.

Een van de speerpunten in het wereldwijde programma van DHL is om de uitstoot van CO2 en fijnstof terug te dringen, DHL is inmiddels de grootste afnemer van de Armadillo. De containers van de Armadillo zijn voorzien van een ‘high secure slam lock’ die ervoor zorgt dat de zendingen veilig opgeborgen zijn.

Flevobike heeft, in overleg met de toeleverancier de firma Onkenhout, voor de palsluiting met afstandsbediening gekozen omdat deze een laag energieverbruik heeft, gebruiksvriendelijk is en de pakketten veilig afsluit. De zonnepanelen op het dak van de container voorzien de gehele fiets, en dus ook de sluiting van stroom. Hiermee wordt de pakketpost groen, veilig en gebruiksvriendelijk bezorgd! 

In één van de klantencases video’s van de firma Onkenhout vertelt André Vrielink, mede eigenaar van Flevobike, over de voordelen van dit sluitsysteem.

Verhogen zichtbaarheid

Orca LichtvinEen goede zichtbaarheid is voor elke weggebruiker belangrijk en zeker voor een Velomobiel. Nu de dagen weer korter worden moet je wat extra moeite doen om op te vallen, daarom heeft Flevobike de zogeheten Orca Lichtvin ontwikkelt. Deze lichtvin verhoogd de zichtbaarheid (en dus de veiligheid) van de Velomobiel.

Ben je een bestuurder/bestuurster van een Velomobiel dan behoor je tot een risicogroep in het verkeer. Sowieso is het voor automobilisten vaak al lastig om een Velomobiel aan te zien komen en wanneer het donker is of het zicht is slecht dan wordt het er bepaald niet beter op. Tevens heb je een nog groter risico, omdat je meestal een snelheid hebt die een stuk hoger is dan de meeste weggebruikers verwachten.

Gezien worden is voor de Velomobiel dus van groot belang!

De “Full suspension fietsaanhanger”

22426340 1566272553429296 3679792843045984365 oDeze is ontwikkeld door Flevobike in opdracht van de firma Velove uit Zweden.

Het bijzondere aan deze aanhanger is de (individuele) wielophanging en het lage zwaartepunt. Dit vermindert het risico dat de aanhanger kan omslaan, een risico waar elke koerier met een fietsaanhanger van op de hoogte is.
Tevens is de vering volledig instelbaar waardoor het vervoeren van zeer gevoelige spullen, zoals bijvoorbeeld gebakjes, geen probleem is.

Weer een leuk project gerealiseerd door Flevobike, waarbij de wensen/eisen van de klant vertaald zijn naar een geavanceerde fietsaanhanger.

De Orca als uithangbord

Orca groen2Het rijwiel als reclamezuil gebruiken is populair, speciaal in de grote steden. Een klant in Denemarken gebruikt zijn Flevobike Orca als dagelijks vervoermiddel en tevens om op een originele wijze reclame te maken voor zijn onderneming.

Het voordeel van een zogeheten “marketingfiets”; je werkt op een duurzame manier mee aan de promotie van de onderneming en je bent nog gezond bezig ook. Het zet jouw bedrijf op een positieve manier op de kaart.

Een Orca trekt sowieso veel aandacht maar in deze vorm nog veel meer. Dus wellicht een idee voor jouw (eigen) bedrijf?

Hier vind je meer informatie over de Orca (zie ook onze webshop).

Subcategorieën