Fietskoorts - hoe tweewielers de wereld veroveren

Documentaire Fietskoorts SWROp Pinkstermaandag 21 mei 2018 zal de documentaire "Fahrradfieber - wie Zweiräder die Welt erobern" worden uitgezonden op de Südwestrundfunk (SWR), om 15.45 - 17.15 uur.

In 2017 bestond de “Fiets” 200 jaar, voor de SWR een reden om hier een documentaire over te maken. De SWR was ondermeer te gast bij Flevobike Technology om  opnames te maken over de ontwikkeling van de ligfiets en de velomobiel.

Het begon allemaal op 12 juni 1817 met de uitvinding van Karl von Drais, namelijk de loopfiets. Wie was deze Karl von Drais?  Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan de hedendaagse (fiets)pioniers/visionairs die alweer verder vooruitblikken in de toekomst.

De 90 minuten durende documentaire vertelt het succesverhaal van deze uitvinding. Een uitvinding met een groot verleden en misschien nog wel een grotere toekomst.

Deze documentaire kan bekeken worden via www.ardmediathek.de/tv.

SPEZI Spezialradmesse

Spezi 2018 FlevobikeOp 28 - 29 april 2018  is er in Germersheim (Duitsland) weer 's werelds grootste beurs voor ligfietsen, velomobielen, quadracycles, vouwfietsen, tandems, gezinsfietsen, vrachtfietsen, elektrische fietsen, fietsen voor revalidatie en mindervalide, kick-bikes, aanhangwagens en veel accessoires.

Zoals elk jaar vindt er nu ook weer een verloting plaats (loten bij de kassa verkrijgbaar) onder de deelnemers, waarbij mooie prijzen te winnen zijn. Maar het belangrijkste; deze beurs biedt alle bezoekers de mogelijkheid om deze speciale fietsen te testen op één van de vele testbanen.

Ook dit jaar is Flevobike weer aanwezig, je kunt ons vinden op het buitenterrein stand nummer 18. Wij hopen je te mogen begroeten op deze unieke beurs!

Op www.spezialradmesse.de vind je alle informatie.

 

Ligfietstestdag Gent

ligfietstestdag2018 800x600Ook Flevobike zal aanwezig zijn op dit evenement, met natuurlijk een ligfiets (de GreenMachine) en een Velomobiel (de Orca).

Verschillende Velomobielen, trikes en ligfietsen zijn beschikbaar om te testen. Het testen is gratis en iedereen is welkom. Ook voor de allerkleinsten (vanaf 5 jaar) zijn enkele ligfietsen beschikbaar.
Ontdek een andere manier van fietsen, meer comfort, meer snelheid en meer contact met de omgeving.

Tevens een mooie gelegenheid om het bezoek aan dit evenement te combineren met een bezoek aan de stad Gent, een prachtige Belgische stad, bruisend van de bezienswaardigheden.

Vrachtfiets/cargobike

Flevo PTT Trike Armadillo DHLDe Flevo-Trike ontworpen en gebouwd in de jaren 90 van de vorige eeuw door Flevobike. Een speciale uitvoering is zelfs getest door PTT Post voor het bezorgen van de destijds grote hoeveelheden post. Het werd helaas geen commercieel succes mede door de opkomst van het internet (afname van het postverkeer).

Tegenwoordig is er juist dankzij het internet weer volop postbezorging (voornamelijk pakketjes) en is de vrachtfiets/cargobike met name in de grote steden populair aan het worden.  De voordelen ten opzichte van de bestelbus zijn duidelijk: vaak sneller (geen last van file), minder uitstoot en een efficiëntere en goedkopere distributie.

Momenteel zijn er dan ook verschillende varianten van de vrachtfiets/cargobike verkrijgbaar, zoals bijvoorbeeld de Velove Armadillo. Deze vrachtfiets is ondertussen enorm succesvol en het succes breidt zich nog steeds verder uit.

En welke firma was betrokken bij het ontwerpen en ontwikkelen van deze vrachtfiets?
Juist, Flevobike Technology!

Subcategorieën